Geluidsoverlast

Hinderlijke knallen, een krakend dak of het gewoon woordelijk kunnen verstaan wat de buren zeggen. Dit is een kleine greep uit de vormen van geluidsoverlast die kunnen worden ervaren. Ook voetstappen en vervelende zoem- of bromtonen zijn veel ervaren vormen van overlast.


Oorzaken van geluidsoverlast

De hierboven genoemde overlast heeft diverse oorzaken. Kraak en knalgeluiden zijn vaak gerelateerd aan uitzetting en/of krimp door temperatuursverandering. Geluid van de buren heeft vaak een oorzaak van bouwkundige aard en geluidsoverlasting van machines komt ook steeds vaker voor.


Gevolgen van geluidsoverlast

Vaak heeft geluidsoverlast geen bouwkundige gevolgen. Het resulteert met name in slapeloze nachten, geen rust tijdens een middagje in de tijd of continue het geluid van de spelende buurkinderen in huis. Allemaal vervelend genoeg.


Onderzoek naar geluidsoverlast

DeHuizenarts onderzoekt de oorzaak van de geluidsoverlast. Dit wordt gedaan met behulp van allerhande apparatuur. Indien noodzakelijk worden metingen en tests uitgevoerd. Doel van het onderzoek zal zijn de bron te vinden van de geluidsoverlast en hoe de geluidsoverlast te verhelpen is. Waar nodig wordt samengewerkt met andere experts om geavanceerdere tests uit te voeren.

Onderzoek aanvragen

 

 


image-icon
Gebrekenonderzoeken
7199
image-icon
Nulmetingen
478
image-icon
Afgelegde kilometers
337788
image-icon
Tevreden klanten
7600

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.