Lekkage

Zijn emmers noodzakelijk om het binnengedrongen water op te vangen, of zijn er geel- bruine vlekken ontstaan, beide zaken zijn zeer vervelend. Waardoor wordt de lekkage veroorzaakt en hoe los je het op. Met behulp van DeHuizenarts weet u meer en bent u verlost van uw lekkage.

Bron van lekkage

De oorzaak van een lekkage kan zeer verschillend zijn. Meest voor de hand liggend is inwatering via een gaatje in de dakbedekking. Wind en extreme neerslag leiden tegenwoordig eveneens vaak tot lekkages en vochtoverlast. Stuif- en smeltsneeuw zijn vaak een bron voor lekkages. Inwendig condensatie en oppervlakte condensatie liggen menig maal ten grondslag aan vochtproblemen. Maar ook het doorslaan van een gevel is niet uit te sluiten als bron voor vochtproblemen. Ook een defecte afvoer of breuk in een leiding leidt tot lekkage. De oorzaak van lekkages is zeer verschillend.

Gevolgen lekkage

De gevolgen van lekkages kunnen naast wateroverlast zijn, een geel-bruine aftekening, schimmelgroei, een muffe lucht, loskomen van het stucwerk etc etc. Ook het ontstaan van mos en alg op de gevel is te duiden als de gevolgen van een lekkage. Naast vlekken kan ook een ander probleem ontstaan, de aanwezigheid van insecten. Denk daarbij aan pissebedden en zilvervisjes. Lekkages, door wat voor een oorzaak dan ook, kunnen op de lange termijn voor veel problemen in en rond het huis zorgen.

Onderzoek naar vochtproblemen

DeHuizenarts onderzoekt de oorzaak van de lekkage met behulp van allerhande apparatuur. Indien noodzakelijk worden metingen en tests uitgevoerd. Doel van het onderzoek zal zijn de bron te vinden waardoor de lekkage wordt veroorzaakt.

Onderzoek aanvragen

 

 


image-icon
Gebrekenonderzoeken
9590
image-icon
Nulmetingen
578
image-icon
Afgelegde kilometers
447392
image-icon
Tevreden klanten
10066

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.