Houtrot

Een door houtrot aangetast kozijn, een weggerotte vloer, of een dak dat door rotend hout op instorten staat. Allemaal zeer vervelend. Belangrijk is om te achterhalen waardoor de houtrot heeft kunnen ontstaan en hoe dit kan worden weggenomen. DeHuizenarts kan hierin adviseren.


Oorzaken van ontstaan houtrot

De meest belangrijke oorzaak voor het ontstaan van houtrot is het langdurig inwerken van vocht op het houtoppervlak. Schimmelsporen zijn overal in de lucht en daardoor is het slechts een kwestie van tijd voordat zich houtrot ontwikkeld op of in nat hout. Het vochtige hout kan bijvoorbeeld ontstaan door lekkage, condensvorming of door optrekkend of doorslaand vocht.


Gevolgen houtrot

De gevolgen van door houtrot aangetast hout kunnen desastreus zijn. Als er niet tijdig wordt ingegrepen ontwikkeld de houtrot zich onbeperkt voort en kan leiden tot verval van kozijnen (lekkage, tocht) maar ook tot het bezwijken van vloeren, balkons of zelfs hele bouwdelen. Door de houtrotaantasting neemt de sterkte van het hout sterk af. Als de afname groot genoeg is bezwijkt het aangetaste hout, waardoor bijvoorbeeld een begane grondvloer inzakt.


Onderzoek naar houtrot

DeHuizenarts onderzoekt de oorzaak van het ontstaan van houtrot. Ook de ernst en omvang van de houtaanstasting kunnen worden onderzocht. Dit wordt gedaan met behulp van allerhande apparatuur. Indien noodzakelijk worden metingen en tests uitgevoerd. Doel van het onderzoek zal zijn de bron te vinden waardoor de houtrot wordt veroorzaakt.

Onderzoek aanvragen

 

 

 


image-icon
Gebrekenonderzoeken
9557
image-icon
Nulmetingen
578
image-icon
Afgelegde kilometers
445940
image-icon
Tevreden klanten
10034

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.