Nulmeting

Gaan de buren verbouwen of worden er infrastructurele werkzaamheden in de nabijheid van uw woning uitgevoerd en verwacht u schade, dan is het zinvol om vooraf een nulmeting te laten uitvoeren. Hiermee is eenvoudiger aan te tonen wie de schade heeft veroorzaakt.

DeHuizenarts kan voor u een zorgvuldige bouwkundige opname maken van alle aanwezige en relevante gebreken in en aan uw woning. Het document van deze opname krijgt u digitaal aangeleverd.

Vaste prijs, u weet vooraf waar u aan toe bent

DeHuizenarts biedt u deze dienstverlening voor een vaste prijs van  € 675,- in heel Nederland, exclusief de waddeneilanden en villatoeslag. Voor de eilanden wordt een toeslag gerekend van € 200,-. Woningen die groter zijn dan 600m³ krijgen een toeslag van € 250,- .
Dit zijn prijzen zijn incl. BTW.

Werkwijze

Het uitvoeren van een nulmeting vraagt om een gedegen bouwkundige opname van het interieur en het exterieur van de woning. Met een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bouwmethodieken en bouwgebreken worden alle aanwezige en relevante bouwschades en potentiële risico’s geïnspecteerd en vastgelegd. Zonder goede nulmeting is het vrijwel onmogelijk om een eventuele nieuwe schade te verhalen op de veroorzaker.

Controlemeting

Als u na de sloop- en of bouwwerkzaamheden in de omgeving van uw woning het vermoeden heeft dat er daadwerkelijk (meer) schade is ontstaan, kunt u een controlemeting laten uitvoeren. Ook deze kan DeHuizenarts voor u op een deskundige wijze uitvoeren om hiervan een vergelijkingsrapport op te stellen. De kosten hiervan zijn gelijk aan die van de nulmeting.

Inspectievoorwaarden

Een en ander wordt vanaf straatniveau vastgelegd, zonder klimmaterieel. Alleen die gebreken worden vastgelegd die mogelijk verband houden met de verwachte bouwactiviteiten. Gebreken die niet te fotograferen zijn zoals bijvoorbeeld scheefstand van een pand, worden alleen na overleg op een andere wijze vastgelegd.

Indien van toepassing worden de bij de panden behorende bijgebouwen ook geïnspecteerd. Kruipruimten en ruimten welke niet met een vaste trap, vlizotrap of dergelijke bereikbaar zijn, worden in het algemeen niet geïnspecteerd. De in de panden aanwezige roerende goederen welke de inspectie beperken, worden niet verplaatst of verwijderd. Evenmin worden verlaagde plafonds, voorzetwanden e.d. ten behoeve van de inspectie verwijderd. Naden tussen houtwerk onderling en/of tussen hout en stucwerk of tussen andere verschillende materialen worden als normaal voorkomende gebreken beschouwd en niet altijd gefotografeerd.


Vul uw gegevens in voor een afspraak

Nulmeting aanvragen

image-icon

Uw woning

Wat voor woning heeft u en wat is het bouwjaar?
 

image-icon

Uw gegevens

Vul uw naam en de gegevens van het onderzoekadres in


Het factuuradres is afwijkend van het onderzoekadresimage-icon
Gebrekenonderzoeken
9557
image-icon
Nulmetingen
578
image-icon
Afgelegde kilometers
445940
image-icon
Tevreden klanten
10034

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.