Vocht

Of het nou geel- bruine vlekken zijn of daadwerkelijk water in huis, in beide gevallen is het zeer vervelend. Waardoor is de vochtoverlast ontstaan en hoe los je het op. DeHuizenarts kan daar in adviseren.

Bron van vocht

De oorzaak van een vochtprobleem kan zeer verschillend zijn. Meest voor de hand liggend is inwatering via een gaatje in de dakbedekking. Wind en extreme neerslag leiden tegenwoordig eveneens vaak tot lekkages en vochtoverlast. Stuif- en smeltsneeuw zijn vaak een bron voor vocht problemen. Inwendig condensatie en oppervlakte condensatie liggen menig maal ten grondslag aan vochtproblemen. Maar ook het doorslaan van een gevel is niet uit te sluiten als bron voor vochtproblemen.

Gevolgen vocht

De gevolgen van vochtproblemen kunnen zijn, een geel-bruine aftekening, schimmelgroei, een muffe lucht, loskomen van het stucwerk etc etc. Ook het ontstaan van mos en alg op de gevel is te duiden als de gevolgen van een vochtprobleem. Naast vlekken kan ook een ander probleem ontstaan, de aanwezigheid van insecten. Denk daarbij aan pissebedden en zilvervisjes. Vochtproblemen, door wat voor een oorzaak dan ook, kunnen op de lange termijn voor veel problemen in en rond het huis zorgen.

Onderzoek naar vochtproblemen

DeHuizenarts onderzoekt de oorzaak van de vochtproblemen met behulp van allerhande apparatuur. Indien noodzakelijk worden metingen en tests uitgevoerd. Doel van het onderzoek zal zijn de bron te vinden waardoor de vochtproblemen worden veroorzaakt.

Onderzoek aanvragen

 

 


image-icon
Gebrekenonderzoeken
9557
image-icon
Nulmetingen
578
image-icon
Afgelegde kilometers
445940
image-icon
Tevreden klanten
10034

DeHuizenarts onderzoekt in heel Nederland!

In de loop der jaren hebben wij al duizenden panden onderzocht. Wij kennen daardoor ook specifieke problemen voor uw regio.